fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ontdek De Geheimen Van De Reguliere Vleesindustrie

Ontdek De Geheimen Van De Reguliere Vleesindustrie

Wat voor vlees eet jij elke week? Kies jij bewust voor het vlees van jouw hond of kat? Ken jij de verschillen tussen regulier en biologisch vlees?

Het blijft belangrijk om iedereen goed te informeren over de grote verschillen tussen regulier vlees (bio industrie) en biologisch vlees. Eigenlijk is het niet meer van deze tijd dat situaties die in het onderstaande filmpje worden getoond nog steeds mogelijk zijn in Nederland. Toch is het goed om iedereen met de neus op de feiten te drukken en wakker te worden.

Wat is het verschil tussen biologisch en regulier vlees?

Dieren die onder een biologisch keurmerk opgroeien hebben een heel ander leven dan de dieren uit de bio-industrie. Kies jij voor regulier, scharrel of biologisch vlees? Biologisch is zoals je misschien al weet, vele malen diervriendelijker dan regulier vlees.

De feiten op een rij:

  • De biologische kippen hebben veel meer leefruimte, meer licht en mogen naar buiten, ze staan niet dag en nacht in schuren met kunstmatig licht zoals reguliere kippen.
  • Bij biologische dieren wordt veel minder antibiotica gebruikt dan in de bio-industrie en er worden geen groeibevorderaars of hormonen toegepast.
  • De biologische kippen worden minimaal 10 weken oud en er wordt een langzaam groeiend ras gebruikt. Bij reguliere kippen wordt een snelgroeiend ras gebruikt en worden niet ouder dan 6 weken waardoor er veel groeihormoon in de kip blijft zitten bij het slachten.
  • Biologisch geteeld voer, dus voer dat geteeld is zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dit zorgt voor een belangrijk prijsverschil tussen biologisch vlees en regulier.

Strenge controle keurmerk

Het naleven van de regels van het keurmerk wordt regelmatig en streng gecontroleerd door Skal. Niet alleen bevordert biologisch vlees de leefomstandigheden van de dieren zelf, ook is het veel gezonder voor ons en onze huisdieren om biologisch vlees te eten.

Bedenk volgende keer, naar aanleiding van het bovenstaande filmpje, eens als je in de supermarkt staat of je voor biologisch of regulier vlees kiest?

Dierbewust en biologisch vlees

Dit zijn redenen waarom Dierbewust gebruik maakt van zoveel mogelijk biologisch vlees in onze producten. Dit bevordert niet alleen het welzijn van de dieren maar ook van jouw hond of kat. De kwaliteit van biologische producten is hierdoor vele malen hoger en gezonder, echter heeft dit ook invloed op de prijs. Voor kwaliteit betaal je nu eenmaal.

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke vitamines in hondenvoeding

Lees Meer...

De verborgen link: Koolhydraten en de “overactieve” hond

Lees Meer...

​​​​Ziekte van Aujeszky

Lees Meer...

De waarheid over brokken

Lees Meer...

​​​​Interview #3: Op bezoek bij dierenarts Erwin van Gijtenbeek

Lees Meer...

KVV (kant en klaar vers vlees voeding voor honden)

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?