Privacy- en cookiestatement

Inleiding

In dit privacy en cookie statement leggen we uit hoe Happy Dog Academy met jouw persoonsgegevens omgaat en hoe je jouw rechten daarover kunt uitoefenen.

Dit privacy en cookie statement is van toepassing op bezoekers van onze website(s), personen die zich aanmelden om bepaalde informatie toegezonden te krijgen en personen die producten en/of diensten aanschaffen op onze website(s).

Met ‘we’, ‘wij’ of ‘ons’ bedoelen we:

Flinterman Onderneming tevens handelend onder de naam Happy Dog Academy, gevestigd aan de
Demmerik 66 B te (3645 ED) Vinkeveen en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54277000, hierna ook “Happy Dog Academy” genoemd.

Persoonsgegevens

Happy Dog Academy is een online platform voor hondenliefhebbers waar informatie wordt verstrekt over de gezondheid van honden en het trainen van honden. Bezoekers kunnen fysieke en/of digitale producten aanschaffen voor hun hond op de website(s) van Happy Dog Academy. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk uit te kunnen voeren werken we met diverse gegevens, waaronder persoonsgegevens.

Persoonsgegevens zijn gegevens die direct of indirect betrekking hebben op een bepaalde persoon. Dat zijn bijvoorbeeld je naam, telefoonnummer en geboortedatum.

We verwerken jouw persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van onze diensten en/of producten bestelt en/of als je bepaalde gegevens aan ons verstrekt, bijvoorbeeld via deze website.

Wat zijn de ‘juridische gronden’ voor het gebruik van jouw persoonsgegevens?

Volgens de privacywetgeving moeten we zeggen welke ‘juridische gronden’ we hebben om jouw gegevens te gebruiken. We hebben gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Happy Dog Academy, zoals jouw aankoop van een product of je recht op garantie. Dit is het geval bij:

  • Bestellen & pre-order;
  • Bezorging;
  • Retour;
  • Contact met onze klantenservice.

Daarnaast kunnen we je gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan jouw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek;
  • Contact met onze klantenservice;
  • Bezoek van de Happy Dog Academy website(s);
  • Account;
  • Nieuwsbrief & e-mail;
  • Persoonlijk advies;
  • Acties.

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heb je ons zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit houden we netjes bij.

Wie heeft toegang tot jouw persoonsgegevens?            

We geven je gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening. Het betreft dan partijen zoals: bezorgpartners, leveranciers, productondersteuning, betaalpartners, handelsinformatiebureaus en IT-dienstverleners. Onze bezorgpartner moet tenslotte je bestelling afleveren op het juiste adres. In verdachte situaties zijn we verplicht om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.

De partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens Happy Dog Academy, tenzij zij zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van je gegevens. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.

Waar worden jouw persoonsgegevens opgeslagen?

We slaan je gegevens op in verschillende databases. We hanteren altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Oost west, thuis best: daarom worden je gegevens bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie.

Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?        

We bewaren en gebruiken jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle data die we van je hebben. Of gebruiken we jouw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van je bestelling.

Klinkt lekker simpel, maar hoe werkt dat in de praktijk? We houden bepaalde termijnen aan, waarna we je gegevens verwijderen. Dit zijn ze:

Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we je gegevens     alleen anoniem, voor interne rapportages.

Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. Je moet zelf ook de facturen van je aankopen goed bewaren, voor wanneer bijvoorbeeld je garantie verloopt.

Als je jouw product door Happy Dog Academy laat vervangen, bewaren we jouw melding en contactgegevens 7 jaar. Daarna gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.

Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek.

Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang. Niet leuk, wel nodig.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij bezoek aan een website via je browser op je device worden geplaatst.

Happy Dog Academy gebruikt functionele, analytische en tracking cookies die zijn bedoeld om onze websites beter te laten werken. Happy Dog Academy , gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Daarnaast maakt Happy Dog Academy gebruik van Google Analytics om statistieken over het bezoek aan onze websites weer te geven. Hiervoor worden analytische cookies geplaatst. We hebben dit echter privacy vriendelijk ingesteld. Daarvoor hebben we een verwerkersovereenkomst met Google gesloten, een deel van de IP-adressen gemaskeerd, ‘gegevens delen’ met Google uitgezet en maken we geen gebruik van andere diensten van Google in combinatie met Google Analytics.

Social media     

Onze websites kunnen buttons bevatten naar onze pagina’s op Facebook en/of Instagram. Wanneer je op deze buttons klikt en/of deze pagina’s bezoekt, worden cookies van deze sociale media platformen geplaatst. Het gebruik van cookies en de omgang met persoonsgegevens door deze sociale media platformen worden beheerst door de privacy en cookie statements van de betreffende bedrijven.

Wat zijn jouw rechten?

Uiteraard blijf jij de baas over jouw gegevens. Wil je gratis inzage krijgen in jouw persoonsgegevens en een kopie ontvangen? Of wil je je gegevens wijzigen, verwijderen, gebruik beperken of je e-mailwensen aanpassen? Geen probleem. Laat het ons weten per post of e-mail. Op die manier kan je ook bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens voor marketingdoeleinden.

Uitschrijven voor de nieuwsbrief is zo gepiept. Dat doe je via de link onderaan de nieuwsbrief zelf. En wil je helemaal geen cookies meer? Ook dat kan je zelf regelen. Lees onder het kopje cookies hoe je dat doet.

We willen zeker weten dat jij écht jij bent. Daarom kunnen we aanvullende informatie van je vragen om je identiteit vast te stellen. Dat doen we ook bij onduidelijke verzoeken.

Heb je vragen of klachten?

Voor vragen of klachten over je gegevens en de bescherming van je privacy kan je contact opnemen met ons.

Mailen: [email protected]
Schrijven: Happy Dog Academy t.a.v. M. Flinterman

Demmerik 66B, 3645 ED Vinkeveen.

Wanneer je niet tevreden bent over hoe Happy Dog Academy omgaat met jouw privacy kan je contact opnemen met de privacy-autoriteit.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens is hierover meer informatie te vinden.

Wie is verantwoordelijk voor je persoonsgegevens?

Finterman Onderneming tevens handelend onder de naam Happy Dog Academy, gevestigd aan de
Demmerik 66 B te (3645 ED) Vinkeveen en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54277000.

Je kunt ons zo bereiken:            
Telefoonnummer Nederland: 085-0470426 (lokaal tarief)          
Contact: E-mail: [email protected]

Bereikbaarheid:
Van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur

We kunnen dit privacy en cookie statement van tijd tot tijd aanpassen. Een aangepast privacy en cookie statement is van toepassing vanaf de datum zoals hier vermeld.

Laatste versie: januari 2020