• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hondengeur verwijderen uit huis | Handige Tips

Hondengeur verwijderen uit huis | Handige Tips

Last van een vieze hondengeur in huis en wil je die hondenlucht verwijderen? Heb je een stinkende kamer omdat je hond stinkt? Niks is viezer dan een sterke hondenlucht en stank.

Hondengeur verwijderen uit je huis? Zo snel mogelijk? Lees dan verder.

hondengeur verwijderen vieze geurtjes gaat verschillende misschien zet goede water waar wilt welke via contact beste laat

Ik schaamde me altijd als er visite kwam.. ik wist: “het huis stinkt naar hond.

Ik heb jarenlang een lieve herder gehad met een huidaandoening en vacht problemen, waardoor hij met regelmaat heel sterk kon ruiken. Ik wilde niets liever dan de hondengeur verwijderen. Ik kwam erachter dat het erg lastig was om een middel te vinden tegen hondengeuren, dat ECHT goed werkt… en niet schadelijk is voor de gezondheid.

Ik zal je vertellen hoe ik dit probleem – na een ellenlange zoektocht en het lezen van veel informatie – heb opgelost met een heel effectief apparaat.

Hoe krijg ik hondenlucht uit huis?

In eerste instantie denken veel mensen bij het verwijderen hondengeur uit huis of verminderen van een hondenlucht direct aan het gebruiken van een huisparfum, een luchtverfrisser, een spray of andere middeltjes om de hondengeur en stank uit huis te krijgen. Andere tips die je vaak voorbij ziet komen op websites is je hond op regelmatige basis wassen met shampoo om zijn vacht schoon te maken of om je hond zijn oren schoon te maken.

Meer weten over het gebruik van een natuurlijke hondenshampoo voor jouw hond? Lees dan hier verder.

Soms kan het geven van ander voer helpen om je hond weer fris te laten ruiken. Verkeerd voer kan namelijk een een slechte spijsvertering, winderigheid of een allergische reacties tot gevolg hebben, wat weer invloed heeft op de geur van je hond. Meer weten over voer voor jouw hond?

Een hond hoort – van nature – niet te stinken of te ruiken. Meestal als een hond stinkt, dan is er ‘iets’ mis met het immuunsysteem van de hond waardoor het lichaam niet helemaal in balans is. Mijn advies is dan ook altijd om óók te kijken naar de onderliggende oorzaak, waarom je hond stink. Dit terzijde.

Ik zal je eerlijk zeggen dat wij van alles hebben geprobeerd om de hondengeur weg te krijgen. Ik heb alle TIPS voor geuren neutraliseren geprobeerd:

 • elke dag stofzuigen;
 • elke dag ventileren;
 • veel en  dweilen en de boel eens in de zoveel tijd grondig schoon te maken;
 • de hondenbedjes meerdere keren per week wassen;
 • de honden altijd goed afdrogen als ze nat waren;
 • luchtzuiverende planten;
 • gebruik van luchtverfrissers van merken zoals Rituals en Hema, wierook, spray en andere lekker ruikende geurtjes…

Dit alles helpt… maar, alleen voor even. Even ruikt het schoon en niet naar de geur van hond, maar al snel komen de nare geurtjes weer terug.

Dit heeft bij ons regelmatig voor wat spanningen in huis gezorgd. Mijn vriendin is nu eenmaal een “cleanfreak” en wil dat het huis ‘lekker ruikt’ als de visite komt en niet naar hond ;), inmiddels kunnen we er samen om lachen!

geur neutraliseren in huis, geurvreter

En eerlijk, bij het gebruik van al die luchtverfrissers of een spray had ik toch wel sterk mijn vraagtekens of dit goed zou zijn voor onze gezondheid en die van onze hond.

Plus het hielp bij lange na niet om de hondenlucht in huis volledig weg te krijgen. Het was iets minder, maar zeker niet helemaal weg. Nog steeds rook het niet echt schoon, maar naar hond.

Inmiddels lijken de geurstokken wel een “hype” en gebruiken veel mensen deze om een vieze geurtjes te voorkomen. Je ziet tal van advertenties voorbij komen op social media.

Zouden deze chemische middelen dan wel zo slecht zijn – voor mens en hond – wanneer bijna iedereen deze regelmatig gebruikt?

In eerste instantie kon ik niet veel vinden op het internet of social media over mogelijke schadelijke gevolgen. Ook heb ik navraag in de winkel gedaan of het schadelijk kon zijn voor de gezondheid, natuurlijk kreeg ik een ontkennend antwoord.

Thuis werd ik uitgelachen omdat ik ‘wederom’ als een “Inspector Gadget” alle websites en social media afspeurde om maar meer te vinden over de genoemde luchtverfrissers. Totdat ik DE informatie zocht die mij verder bracht.

Luchtverfrissers maskeren vieze geurtjes maar de hondengeur verwijderen doen ze helaas niet

Luchtverfrissers houden je een beetje voor de gek. Ze verdoezelen en verminderen de nare geurtjes van een hond, maar volledig verwijderen doen ze niet! Sterker nog, de oplosmiddelen uit deze ‘verfrissers’ dragen bij aan luchtvervuiling.

Er werd in 2005 onderzoek gedaan door de Europese Consumenten Organisatie naar 74 soorten luchtverfrissers. Het bleek dat deze manier om het huis te voorzien van lekkere geuren een gevaarlijke bezigheid is. In hun conclusie werd gesteld dat voornamelijk de giftige stoffen die werken op ons centrale zenuwstelsel alarmerend hoog zijn.

Verder bleek uit dit onderzoek dat er in ieder huis een concentratie aan gifstoffen is dat afkomstig is van allerlei industriële producten. De vluchtige stoffen uit luchtverfrissers gaan hier een chemische reactie mee aan, zodat er nog meer gifstoffen in een huis worden aangemaakt.

Om maar niet verder in te gaan op alle synthetische stoffen die in luchtverfrissers zitten, zoals:

 • Formaldehyde;
 • Benzeen;
 • Allergenen stoffen;
 • Fijn stof;
 • Acetaldehyde;
 • Styreen;
 • Toluee;
 • Terpeen.

In het artikel “luchtverfrissers, huisparfum en wierook gebruik ze liever niet teveel” op onze website worden de onderzoeksresultaten gedeeld en verdere uitleg gegeven over wat deze stof met je doet. Ik werd hier niet vrolijk van.

Ik weet dat dit een gevoelig onderwerp, helemaal als je de negatieve kant belicht. Er zullen ongetwijfeld ook voordelen aan dit product zitten, maar voor ons was dit voldoende reden om er een stuk voorzichtiger mee om te gaan. Op basis van de informatie en de onderzoeken die ik had gelezen, heb ik alle luchtverfrissers direct weggegooid.

Ik ben toen actief op zoek gegaan naar een alternatief – een meer natuurlijke luchtverfrisser / manier om hondengeuren te neutraliseren – zodat we geen last meer zouden hebben nare geurtjes.

Natuurlijke Tips: “Hondengeur uit huis verwijderen”

Er zijn een drietal natuurlijke tips die je sowieso kan gebruiken om geurtjes te verwijderen en je kamer fris te laten ruiken. Daarna zal ik mijn ultieme tip geven die er bij ons voor zorgde dat de hondengeur voorgoed is verdwenen.

 • Lelies in huis voor aangename bloemenlucht;
 • Kamerplanten als hedera, chlorofytum en aronskelk kunnen onaangename geuren verwijderen;
 • Essentiële oliën (let hier wel op de kwaliteit! ook makkelijk voor in de auto);

Mijn ultieme Tip: Hondengeur verwijderen!

Na dus van alles te hebben geprobeerd en een lange zoektocht op internet die veel tijd heeft gekost kwam ik in aanraking met de Ionisator: Luchtreiniger LightAir Ionflow 50 style.

Inmiddels is de hondengeur voorgoed verdwenen! Ik hield het eerst niet voor mogelijk, maar de hondengeur was nadat de luchtreiniger in huis was geplaatst echt binnen 2 uur na het aanzetten van het apparaat al bijna verdwenen. Echt bizar.

lightair-ionflow-50-evolution-ionisator-luchtreiniger-luchtreinigers-lightair_

De Luchtreiniger tegen hondenlucht

Door de luchtreiniger was de lucht in ‘no time’ gefilterd! Niet alleen helpt deze luchtreiniger super goed tegen hondengeurtjes en ruikt het weer fris, het apparaat is goed voor je algehele gezondheid!

Er is tal van onderzoek gedaan naar deze speciale luchtreiniger. Een Zweeds Nationaal test en onderzoekscentrum en andere onafhankelijke onderzoeksbureaus, tonen aan dat de LightAir IonFlow 50 ionisatie luchtreiniger meer dan 99% van alle in de lucht zwevende deeltjes zoals fijn stof, ultra fijn stof, stof, bacteriën, pollen, rook, uitwerpselen van huismijt, huidschilfers, sporen, schimmels en nog veel meer verwijdert uit een ruimte van zo’n 50m2.

Niet alleen de allergenen, maar ook de vieze luchtjes afkomstig van je hond worden door de LightAir luchtreiniger verwijderd. Geur bestaat namelijk ook uit deeltjes die in de lucht zweven.

Geur hond neutraliseren? Hoe werkt de luchtreiniger voor nare hondengeuren precies?

In de lucht om je heen zweven allemaal bijna onzichtbare deeltjes. Deze deeltjes noemen we ionen. Ionen zijn elektrisch geladen deeltjes die niet alleen buiten, maar ook binnen rondzweven.

De negatief geladen ionen zijn belangrijk om het zuurstofgehalte op peil te houden.

Door luchtverontreiniging zoals bacteriën, virussen, schimmels, pollen, uitlaatgassen of fijnstof verminderen de negatieve ionen.

De moderne huizen en kantoren van tegenwoordig houden negatieve ionen buitenshuis en binnen in huis worden een overvloed aan positieve ionen geproduceerd.

Hierdoor verslechtert de luchtkwaliteit en krijg je bijvoorbeeld last van hoofdpijn of vermoeidheid.

De luchtreiniger maakt 30 miljard negatieve ionen per seconde aan. De meeste schadelijke deeltjes die in de lucht zweven zijn positief geladen. De luchtreiniger zorgt voor voldoende negatief geladen ionen die de positief geladen vuildeeltjes in de lucht zoals pollen, (huis)mijt, bacteriën, (ultra fijn) stof, virussen en dergelijke aan zich weet te binden. Vervolgens vormen zich clusters die neerdalen of neerslaan op de statische collector (de ionisator). Je zal dan ook zien dat de ionisator zwart wordt door het vuil.

Onderzoek toont aan dat de ionisator binnen 5 uur 99,94% van alle zwevende vervuiling in de lucht heeft verwijderd.

Zie ook het filmpje voor uitleg.

Wetenschappelijke onderzoek heeft aangetoond dat een omgeving geladen met negatieve ionen de volgende symptomen kunnen verlichten:

 1. hooikoorts;
 2. astma;
 3. seizoensgebonden depressie;
 4. vermoeidheid;
 5. hoofdpijn.

Nieuw Zweeds onderzoek aan het Karolinska Institutet toont aan dat de luchtreiniger het griepvirus deactiveert en zo verspreiding kan voorkomen.

Het is ook bewezen dat negatief geïoniseerde omgevingen prestaties verbeteren, productiviteit verhogen, alertheid en concentratie verhogen en fouten verminderen.

Meer weten over de luchtreiniger? Lees hier verder.

Wil jij snel de hondengeur in huis verwijderen? Bestel dan een luchtreiniger.

Persoonlijk zou ik mij niet direct op mijn woord geloven, maar vooral zelf onderzoek doen naar dit apparaat wanneer jij ook af wil vieze honden luchtjes en geen chemische producten wil gebruiken. Het internet staat vol met wetenschappelijke artikelen die onderbouwen wat ik in de praktijk ervaar!

Bekijk hier op onze website de luchtreiniger die voor jou het verschil gaat maken.

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

Hoe snel geneest een wond na operatie hond?

Lees Meer...

Artrose en Reumatische Artritis bij Honden

Lees Meer...

Hoe lang kan een pup van 12 weken alleen blijven?

Lees Meer...

Oudere hond en beweging | 5 Tips

Lees Meer...

Castratie op jonge leeftijd kan gewrichtsproblemen bij een hond veroorzaken

Lees Meer...

Hondentraining rocket science?!

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Sigrid Van Hamburg-van Peteghe schreef:

  Wauw, Maurice, dat klinkt super en ziet er tof uit ook! Ik zou het niet voor de stank gebruiken maar zeker ivm allergieën idd! ?? Ik ga het even verder onderzoeken want er zit wel een aardig kostenplaatje aan (en dan wil ik er meteen het liefste twee of indien nodig drie ook natuurlijk… Woonkamer 1/2 en slaapkamer dochter.) ? Thnx voor de tip!!

  1. Leuk Sigrid, ik ben er erg tevreden over en heb er twee hangen. De ionisators maken wij elke twee weken grondig schoon. Als je ziet wat er allemaal uit de lucht wordt gehaald :) echt bizar!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?