• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat Kost Een Titerbepaling?

Wat Kost Een Titerbepaling?

wat kost een titerbepaling kosten hond vaccicheck

Bij Dierbewust proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden van onze lezers. Dit keer kregen we soortgelijke vragen in de trant van: Wat zijn de kosten titerbepaling hond? Wat kost een titerbepaling honden?

Voor de hondenliefhebbers die nog niet weten wat een titerbepaling (Vaccicheck) inhoudt, hebben we het volgende artikel geschreven:

De titerbepaling is in het kort een heel goed alternatief om eerst te meten of jouw hond gevaccineerd dient te worden, dus vaccinatie-advies op maat.

[av_notification title=” color=’green’ border=’dashed’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue82b’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2fr6lv’]
Alles te weten komen over vaccineren bij honden? Download gratis de 7 Daagse Cursus over Vaccineren bij Honden
[/av_notification]

Titerbepaling kosten bij honden

De titerbepaling kosten bij honden verschillen natuurlijk per dierenarts. Elke dierenarts zal voor vaccineren maar ook voor de titerbepaling een eigen tarief hanteren. Daarnaast zijn er ook ‘speciale titerbepaling dagen voor honden’ waarin bijvoorbeeld Dierenarts Tannetje Koning een dag organiseert waar meerdere honden achter elkaar getiterd worden.

Vanwege de ‘massa’ is het voor een dierenarts makkelijker om de kosten per titertest te verlagen.

titerbepaling en de kosten van honden bij een dierenarts

Dit is de reden waarom wij de kosten voor een titerbepaling bij honden voor je op een rij hebben gezet. De kosten voor een titerbepaling verschillen meestal tussen de € 30,- tot € 85,- per hond. Op het moment dat je meerdere honden hebt zullen de prijzen hiervan iets afwijken.

Titerbepaling kosten zeggen niet alles

Staar je niet helemaal blind op de prijs als je jouw hond wilt laten titeren. Sommige dierenartsen zijn nog niet zo bekend met de test waardoor ze de hondeneigenaren elk jaar of elke drie jaar laten terugkomen.

Met andere woorden: houd altijd de prijs/kwaliteit verhouding in de gaten en probeer een dierenarts te kiezen die al langere tijd ervaring heeft.

Voor het gemak hebben wij een lijst opgesteld met dierenartsen die werken met de titerbepaling / vaccicheck, waardoor je in een oogopslag de dierenartsen kunt vinden bij jou in de buurt.

Kosten voor honden met vaccineren

Veel hondenliefhebbers willen het beste voor hun hond. Daarom verdiepen zij zich niet alleen in de kosten voor een titerbepaling maar ook in de kosten voor een vaccinatie bij honden. Om je hierbij te helpen hebben we het volgende artikel voor je geschreven:

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

​​​​Titerbepaling pensions is toegestaan

Lees Meer...

Wanneer moet je een puppy inenten?

Lees Meer...

Kosten vaccinatie voor honden

Lees Meer...

Vaccinatie voor honden versus de titerbepaling

Lees Meer...

Mogelijke gevolgen voor hond na Rabiës vaccin

Lees Meer...

Ziekte van Weil bij honden (Leptospirose)

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik snap niet waarom die Vaccicheck titerbepaling zo duur moet zijn, dierenartsen kopen die in voor 108,00euro ex 21% btw per 12 sets. Is dat om toch nog even geld binnen te slepen omdat er minder geënt hoeft te worden?

  1. Wat vind je duur? Een dierenarts moet er ook minimaal een half uur voor uittrekken om de resultaten te bekijken en zijn/haar conclusies uit trekken. Daarnaast delen ze ook hun expertise met jou.

  2. Beste Maurice, een vaccicheck bepaling kost 10,89 inkoop incl btw, als ze 100% marge pakken op de inkoop is dat 21,78euro incl btw verkoop.
   Een efficiënte dierenarts die de max prijs van 85euro vraagt gaat in dat half uur geen duimen staan draaien maar neemt dan even een patiënt tussendoor of voert nog een onderzoekje uit wat ook nog moest gebeuren. Dan leest ie de test uit en vult het paspoort in, wat ie bij een vaccinatie ook moet doen en wat dus bij het consult in zit. Voor dat half uur en zijn mededeling dat de hond wel of niet gevaccineerd moet worden moet je dan 74,11 euro betalen. Vindt je dat als altijd kritische onderzoeker niet ook aan de vette kant? Wat doet die dierenarts dan die 30euro vraagt? Doet die niet hetzelfde als die van 85euro? Of probeert die van 85euro een ontmoedigingsbeleid te voeren want dan laten we hem toch liever vaccineren omdat dat goedkoper is en heeft ie meer inkomsten omdat dat per jaar gaat en de vaccicheck wellicht aangeeft dat het de komende 3 of nog meer jaar niet meer hoeft? Zeg nou zelf………kritisch zijn is goed Maurice, dat ben je normaal gesproken zelf ook altijd.

  3. Hi An, in dit soort situaties ligt het er aan wat je er voor terug krijgt en wat voor expertise de dierenarts heeft. De prijzen liggen uiteen en je kunt zelf bepalen waar je je dier laat titeren en wat voor prijs je daar dan voor wilt betalen. Het is niet zo belangrijk wat ik van de prijs vind, het is belangrijker om dierenliefhebbers op de hoogte te brengen van de prijsrange. Zodat zij voor zichzelf kunnen afwegen welke prijs ze voor het titeren willen betalen. Voor veel dierenliefhebbers zal de prijs deels doorslaggevend zijn… als hun dierenarts dan 85 euro vraagt maar ze kunnen het ergens anders goedkoper laten doen.. dan kunnen ze zelf die beslissing nemen. Maar ook hier geldt: prijs is niet alles. En er zit wel degelijk kwaliteitsverschil in de informatie die een dierenarts uit de titerbepaling haalt. Dat kan heel waardevol zijn!

  4. Dus als ik je goed begrijp zeg je dat de dierenartsen die 85euro vragen een betere opleiding hebben gehad dan de dierenartsen die minder vragen, dat je aan het prijsverschil het kwaliteitsverschil kunt aflezen? Ik vind dat erg verwarrend Maurice want als niet-dierenarts mag je toch verwachten dat als een dierenarts met een titertest werkt hij goed op de hoogte is hoe die test af te lezen en hoe het vervolgtraject dan is?. Je mag toch verwachten dat een dierenarts die een degelijke opleiding tot dierenarts achter de rug heeft op de hoogte is van vaccinaties, als,ie op de lijst staat bij de fabrikant van de Vaccicheck als Vaccicheck gebruikende dierenarts hij goed op de hoogte is? Hoe kom je er dan als leek achter of de dierenarts die je in de arm hebt genomen wel een ” goede” dierenarts is? Moet je dan maar gewoon de duurste nemen want daar kun je dan blijkbaar aan aflezen dat ie goede info geeft en weet waar hij het over heeft? Of moet er een kwaliteitskeurmerk komen onder dierenartsen wat aangeeft dat de ene dierenarts beter zijn best heeft gedaan tijdens zijn opleiding en zich beter bijschoolt om op de hoogte te blijven dan de andere? Bijzonder verwarrend allemaal.

  5. Dat zeg ik niet An. Ik zeg niet dat een duurdere DA per definitie beter is. Maar er zit wel verschil in de dienstverlening van dierenartsen. Helaas is niet elke dierenarts hetzelfde en dit heeft onder andere met bijscholing te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?