• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Documentaire Over Hondenvoeding

Documentaire Over Hondenvoeding

Het blijft een moeilijk vraagstuk: Wat is de ideale voeding voor mijn hond? De vraag die veel Dierbewust fans bezig houdt en tegelijkertijd een onderwerp waar velen niet over uitgediscussieerd raken.

Welke ingrediënten zitten er eigenlijk in de voeding van mijn hond? Geef ik vers vlees, hondenbrokken, vegetarisch, of een mix van alles en nog wat? Hondenliefhebbers gaan elkaar online figuurlijk te lijf om meer mensen voor hun achterban te winnen.

Sommige die willen elke letter onderbouwd zien in een wetenschappelijk onderzoek, de ander gaat meer af op zijn praktijkervaring.

Dit is een van de redenen dat ik voornamelijk video interviews houd met experts op hun vakgebied. De informatie kan niet worden veranderd of gewijzigd op bijvoorbeeld internetfora maar het kan wel worden verspreid om meer mensen te informeren.

De consument van vandaag is een stuk meer ingelezen dan een aantal jaren geleden.

Het grappigste van de discussie over voeding is dat elk ´kamp´ een grote overeenkomst heeft met de andere ´kampen´. Elke hondenliefhebber wil namelijk het beste voor zijn of haar hond en het meeste bewijs is gestoeld op persoonlijke ervaringen.

Deze documentaire (in het Engels) kwam ik tegen toen ik het internet aan het afstruinen was, hieruit blijkt maar weer dat iedereen het eten van zijn hond bereid op zijn eigen manier.

Overigens is het wel belangrijk om te onderzoeken of het klopt waar je mee bezig bent. De gevolgen kunnen drastisch groot zijn. Dit wordt ook besproken in het video interview met expert Huub van de Lang.

YouTube video

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

De Verkeerde Brandstof Veroorzaakt (Al Snel) Problemen

Lees Meer...

Welke vitamines en mineralen zijn goed voor honden?

Lees Meer...

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke vitamines in hondenvoeding

Lees Meer...

De verborgen link: Koolhydraten en de “overactieve” hond

Lees Meer...

​​​​Ziekte van Aujeszky

Lees Meer...

De waarheid over brokken

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?