• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De voordelen van verschillende Probiotica stammen bij honden

De voordelen van verschillende Probiotica stammen bij honden

Probiotica zijn micro-organismen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van onze honden.

Ik raad je ook zeker om meer te weten te komen over de algehele gezondheid en wat Probiotica voor jouw hond daarin kan betekenen.

Probiotica worden vaak gebruikt als voedingssupplementen om de darmgezondheid te ondersteunen en andere positieve effecten te bevorderen.

voordelen van probiotica honden met bacteriestammen

Er zijn verschillende soorten Probiotica beschikbaar, en elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Je zal begrijpen de ene is beter dan de andere Probiotica.

In dit artikel richten we ons op de mogelijke gezondheidsvoordelen van 18 specifieke bacteriestammen van dit Probiotische supplement voor honden.

Door deze bacteriestammen te benoemen en hun bijbehorende voordelen te bespreken, willen we een beter inzicht geven in de diversiteit van Probiotica.

Maar...

Ook willen laten zien hoe Probiotica kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van onze honden.

Want...

Elke bacteriestam heeft specifieke eigenschappen en kan verschillende voordelen bieden.

18 Verschillende bacteriestammen van Probiotica en de voordelen

Van Lactobacillus en Bifidobacterium tot Enterococcus en Bacillus, elk van deze bacteriestammen heeft in verschillende wetenschappelijke studies veelbelovende resultaten laten zien.

 • L. Acidophilus: Kan helpen bij de vertering van lactose, bevorderen van de balans van goede bacteriën in de darmen en ondersteunen van een gezond immuunsysteem.
 • L. Plantarum: Kan nuttig zijn bij het verlichten van darmontstekingen, bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van de darm barrière.
 • Enterococcus faecium: Kan helpen bij het verminderen van diarree, bevorderen van een gezond evenwicht van darmbacteriën en ondersteunen van de darmgezondheid.
 • L. Casei: Mogelijk nuttig bij het bevorderen van een gezonde darmflora, ondersteunen van een gezonde spijsvertering en versterken van het immuunsysteem.
 • L. Paracasei: Kan bijdragen aan een gezonde darmflora, verminderen van lactose-intolerantie symptomen en versterken van het immuunsysteem.
 • L. Rhamnosus: Mogelijk nuttig bij het verminderen van allergieën, verbeteren van de darmgezondheid en het ondersteunen van het immuunsysteem.
 • L. Reuteri: Kan helpen bij het verminderen van maag- en darmklachten, bevorderen van een gezonde huid en het ondersteunen van het immuunsysteem.
 • L. Salivarius: Mogelijk nuttig bij het bevorderen van een gezonde mondflora, ondersteunen van de darmgezondheid en versterken van het immuunsysteem.
 • L. Fermentum: Kan helpen bij het verminderen van darmontstekingen, bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van de darmbarrière.
 • L. Animalis: Mogelijk nuttig bij het bevorderen van een gezonde darmflora, ondersteunen van een gezonde spijsvertering en versterken van het immuunsysteem.
 • Pediococcus Acidilactici: Kan helpen bij het verminderen van diarree, bevorderen van een gezonde spijsvertering en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.
 • Pediococcus Pentosaceus: Mogelijk nuttig bij het verlichten van darmontstekingen, bevorderen van een gezonde darmflora en ondersteunen van de spijsvertering.
 • Bifidobacterium Bifidum: Kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, versterken van de darmbarrière en ondersteunen van het immuunsysteem.
 • Bifidobacterium Longum: Mogelijk nuttig bij het verminderen van darmontstekingen, bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van de darmbarrière.
 • Bifidobacterium Breve: Kan bijdragen aan een gezonde darmflora, verminderen van gasvorming en ondersteunen van het immuunsysteem.
 • Bacillus Subtilis: Mogelijk nuttig bij het versterken van het immuunsysteem, ondersteunen van een gezonde darmflora en bevorderen van een gezonde spijsvertering.
 • Bacillus Licheniformis: Kan helpen bij het afbreken van voedingsstoffen, bevorderen van een gezonde spijsvertering en ondersteunen van de darmgezondheid.
 • Bacillus Pumilus: Mogelijk nuttig bij het verminderen van darmontstekingen, ondersteunen van een gezonde darmflora en het versterken van het immuunsysteem.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit en specifieke voordelen van elke bacteriestam kunnen variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en gezondheidstoestand. 

Wetenschappelijk onderzoek naar bacteriestammen en Probiotica

Er zijn talrijke wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van Probiotica op de gezondheid van honden.

Deze onderzoeken hebben verschillende gunstige effecten aangetoond, zoals het bevorderen van een gezonde darmflora, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van spijsverteringsproblemen, het ondersteunen van de huidgezondheid en het verminderen van ontstekingen in het maagdarmkanaal.

Het kan een enorm waardevol en effectief middel zijn voor jouw hond.

Voorbeeldstudie Probiotica in de wetenschap bij honden

Hier zijn enkele voorbeeldstudies die de voordelen van Probiotica bij honden hebben onderzocht:

 1. Een studie uit 2016 gepubliceerd in het tijdschrift "Veterinary Microbiology" toonde aan dat het toedienen van een probioticum (Lactobacillus acidophilus) aan honden met acute diarree de duur en ernst van de diarree verminderde.
 2. Een studie uit 2014 gepubliceerd in het tijdschrift "Applied and Environmental Microbiology" toonde aan dat een probioticum met meerdere stammen, waaronder Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium animalis, de darmgezondheid van honden verbeterde door de balans van de darmflora te bevorderen.
 3. Een studie uit 2019 gepubliceerd in het tijdschrift "Frontiers in Veterinary Science" onderzocht de effecten van probiotica (waaronder Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei en Lactobacillus fermentum) op de huidgezondheid van honden. De resultaten toonden aan dat probiotica de huidconditie verbeterden en de symptomen van huidallergieën verminderden.

Hoewel de genoemde bacteriestammen algemeen erkend worden als Probiotica en hun voordelen in verschillende studies zijn onderzocht, is het belangrijk op te merken dat de specifieke effecten en voordelen kunnen variëren tussen individuele studies en afhankelijk zijn van de gezondheidstoestand van de hond, de dosering en andere factoren.

Maar dit is logisch. 

Toch, zie je wat de voordelen van Probiotica voor jouw hond kunnen zijn op de darmflora. 

Wist jij dat 60 tot 80% van de gezondheid zit in de darmen van jouw hond?

Dit is immens!

Door te begrijpen welke bacteriestammen worden gebruikt en welke voordelen ze kunnen bieden, kunnen we een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van Probiotica voor onze honden.

Als je hond last heeft van darmproblemen, dan kan probiotica een uitkomst zijn.

Probiotica zijn samengesteld uit verschillende soorten bacteriestammen, en elk van deze stammen kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid van honden.

Bij het kiezen van een probiotisch supplement voor je hond is het essentieel om rekening te houden met de specifieke stammen die het bevat.

Niet elke bacteriestam heeft dezelfde werking, en sommige kunnen beter geschikt zijn voor bepaalde gezondheidskwesties of behoeften dan andere.

Daarom, als je overweegt probiotica toe te voegen aan de voeding van je hond, is het belangrijk om te weten hoe je de beste probiotica selecteert die aansluiten bij de specifieke behoeften van je huisdier.

Voor een uitgebreide gids over dit onderwerp, inclusief informatie over verschillende probiotische stammen en hun voordelen, vind je hier de beste probiotica voor honden.

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

Welke probiotica stammen zijn er bij honden?

Lees Meer...

De onbekende verbinding tussen stress, angst en de darmgezondheid van honden

Lees Meer...

Probiotica bij honden en de rol ervan in diergeneeskunde

Lees Meer...

Signalen dat je weet dat je hond Probiotica nodig heeft

Lees Meer...

Een Natuurlijke Probiotica zoals Kefir voor honden

Lees Meer...

De effecten van jeuk en wat probiotica kan betekenen voor jouw hond

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?