• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • BioMar omarmt microalgen als kerningrediënt

BioMar omarmt microalgen als kerningrediënt

BioMar, een voerproducent, heeft de opname van microalgen in hun grondstoffenportefeuille aanzienlijk opgeschaald in hun faciliteit in Brande, Denemarken.

BioMar is een internationaal toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en productie van duurzaam hoogwaardig visvoer. Het bedrijf is in 1962 opgericht in Denemarken en heeft zich sindsdien uitgebreid met productiefaciliteiten in meerdere landen over de hele wereld, waaronder Noorwegen, Chili, Griekenland, Turkije en Australië.

BioMar produceert voer voor een breed scala aan aquacultuurdieren, waaronder zalm en andere zoutwatervissen, forel, zeebrasem, zeebaars en garnalen.

Het bedrijf is erop gericht innovatieve en duurzame voeroplossingen te bieden en heeft een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling. In recente jaren heeft BioMar bijvoorbeeld de opname van microalgen in hun grondstoffenportefeuille aanzienlijk opgeschaald om de duurzaamheid van hun producten te verhogen.

Het gebruik van microalgen in hun toonaangevende productlijn draagt bij aan duurzaamheid, omdat het de afhankelijkheid van het gebruik van wilde vis in hun assortiment vermindert.

Het is al jaren een feit dat oceanen worden leeggeroofd en wordt overbevist. Dit zorgt voor een kleiner aanbod van kwalitatieve goede wilde vis en daardoor stijgen de prijzen.

Het onderzoek en de ontwikkeling van op algen gebaseerde ingrediënten bij BioMar begon al in 2013.

Tegen 2021 had BioMar een miljoen ton zalmvoer geproduceerd dat microalgen bevat. Met de opschaling van microalgen in hun grondstoffenportefeuille worden microalgen niet langer als een niche-ingrediënt beschouwd.

De microalgen vervangen de visolie en vismeel, traditioneel gebruikt in visvoer, door een duurzaam en voedzaam alternatief, hoog in omega-vetzuren.

 Dit vermindert de druk op de oceanen en zorgt tegelijkertijd voor een optimale voeding voor de vissen.

"Tegen 2030 wil BioMar 50% van de grondstoffen in hun voer kunnen hergebruiken en die goed zijn voor de natuur. Ze willen materialen gebruiken die overblijven na productie of die ze normaal weggooien, en die een netto positieve impact hebben op het milieu."

Lees ook het artikel: 6 redenen om jouw hond Phytoplankton te geven.

Bron: https://www.biomar.com/en/global/articles/press-releases/microalgae-no-longer-considered-a-niche-ingredient-in-biomar/

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

De Top 9 Voordelen van Omega-3 voor Honden

Lees Meer...

Algenpoeder: De bron van Omega-3 voor honden, vegetariërs en veganisten

Lees Meer...

De versimpelde uitleg van omega-3 bij honden

Lees Meer...

Microalgen: De onderzochte gezondheidsvoordelen

Lees Meer...

BioMar omarmt microalgen als kerningrediënt

Lees Meer...

De grote gevolgen van gifstoffen in visolie uit kweekvis

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?