fbpx
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 6 Redenen om je hond Phytoplankton te geven

6 Redenen om je hond Phytoplankton te geven

Phytoplankton kan heel goed zijn voor de gezondheid van je hond. Maar wat is phytoplankton precies?

Phytoplankton zijn kleine, microscopische, eencellige plantjes uit de oceaan. Ze staan aan het begin van de voedselketen en je zou zelfs kunnen zeggen dat al het leven in de oceaan afhankelijk is van dit plantje.

Phytoplankton is een van de meest waardevolle voedingsbronnen op aarde. Het bevat ongelooflijk veel voedings- en gezondheidsvoordelen.

Het mag dan een ontzettend klein plantje zijn, het zit bomvol met alle goede voedingstoffen die je hond nodig heeft:

 • vitaminen;
 • mineralen;
 • essentiële vetzuren;
 • essentiële aminozuren;
 • sporenelementen;
 • chlorofyl;
 • antioxidanten;
 • eiwitten;
 • carotenoïden.

Door een beetje phytoplankton aan je hond zijn voeding toe te voegen, kun je de gezondheid van je hond een enorme boost geven!

Wij zetten hieronder zes redenen op een rij waarom phytoplankton je hond kan helpen!

6 redenen voor Phytoplankton

#1. Marine Phytoplankton helpt honden met spijsverteringsproblemen

Phytoplankton levert een zeer geconcentreerde bron van evenwichtige voedingsstoffen. Meestal moet het spijsverteringsstelsel van je hond het voedsel afbreken voordat het lichaam het kan gebruiken voor energie. Maar phytoplankton bestaat uit kleine nanodeeltjes. De slijmvliezen van het lichaam kunnen het dus absorberen.

Honden die last hebben van spijsverteringsstoornissen, darmziektes of bijvoorbeeld het ‘lekke darm’-syndroom, hebben moeite om voeding te verteren en om voedingsstoffen op te nemen.

Phytoplankton is zo klein, dat het gemakkelijk wordt opgenomen door de slijmvliezen, zodat het lichaam van je hond direct de voedingsstoffen krijgt, zonder de darmen te belasten.

#2. Phytoplankton kan (giftige) visolie vervangen

Wist je dat de goede omega-3-vetzuren in vette vissoorten daar gekomen zijn dankzij phytoplankton?

Vissen worden niet geboren met hoge gehaltes aan omega-3 vetten. Net als je hond moeten ze omega-3 in hun voeding krijgen en dat krijgen ze van phytoplankton.

Phytoplankton staat op het menu van heel veel vissoorten en daardoor vinden we zoveel omega-3-vetzuren opgeslagen in vis. Dus geven veel mensen hun hond visolie.

Maar…

Wat veel mensen niet weten is dat visoliën oxideren bij blootstelling aan zuurstof. Dit verhoogt zelfs mogelijk de ontsteking bij een hond en vis bevat vaak kwik en andere zware metalen, PCB’s en andere giftige stoffen. Deze gifstoffen worden doorgegeven aan je hond en de vraag is of de eventuele voordelen van de omega-3 vetten dan opwegen tegen de nadelige effecten. Daarnaast is visolie niet duurzaam en creëert dode zones in onze oceanen…

Dus: Waarom schakelen we dan de tussenpersoon niet uit en ga je direct naar de bron; phytoplankton?

Phytoplankton bevat namelijk de essentiële omega-3-vetzuren DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) in een heel pure vorm die goed door het lichaam van een hond wordt opgenomen.

#3. Phytoplankton voegt belangrijke mineralen toe

Wist je dat veel honden (en dat geldt eigenlijk ook voor mensen) een tekort hebben aan sporenelementen in het lichaam? Sporen als koper, ijzer, kobalt, magnesium en mangaan zijn belangrijk voor de spijsvertering, groei, hormoonregulatie, enzymfunctie en de gezondheid van de schildklier.

De reden waarom er weinig van deze elementen worden opgenomen door het lichaam, komt vermoedelijk door het feit dat glyfosaat wordt gebruikt als bestrijdingsmiddel in de landbouw. Glyfosaat bindt de sporenelementen aan zich, waardoor voeding steeds armer wordt.

Phytoplankton is rijk aan deze sporenelementen en mineralen, waardoor de hond er meer van binnenkrijgt.

#4. Phytoplankton bevat veel antioxidanten

Antioxidanten zijn heel belangrijk voor het immuunsysteem van je hond. Het lichaam produceert namelijk van nature vrije radicalen (oxidanten genoemd) tijdens de stofwisseling.

Maar ook komen er veel vrije radicalen van buitenaf, door middel van bijvoorbeeld luchtvervuiling. Vrije radicalen bouwen zich op in het lichaam van de hond en kunnen zo de cellen beschadigen, waardoor ziektes en vroegtijdige veroudering hun intrede kunnen doen. Antioxidanten vangen vrije radicalen af en maken ze onschadelijk.

Uit onderzoek van het National Cancer Institute blijkt dat phytoplankton zelfs een heel belangrijke rol kan spelen in de bestrijding en het voorkomen van tumoren. Phytoplankton is rijk aan Superoxide Dismutase (SOD) en dat is het meest sterke antioxidantenzym van het lichaam. Bovendien komt het snel in het lichaam aan, omdat het, in tegenstelling tot andere bronnen van antioxidanten, niet eerst verteerd hoeft te worden.

#5. Marine phytoplankton ondersteunt de lever

De lever is het orgaan wat het lichaam ontgift. Het is daarnaast zeer belangrijk voor het opnemen van voedingsstoffen. De lever heeft het er maar druk mee om het lichaam schoon en gezond te houden.

Daarom is phytoplankton zo fijn; het hoeft niet door het spijsverteringsstelsel om opgenomen te worden in het lichaam. Hiermee krijgt de lever dus een beetje rust. Wanneer je hond op leeftijd raakt, raakt de lever ook een beetje vermoeid en krijgt het moeite met het vervullen van al zijn taken. Phytoplankton kan dan zeker uitkomst bieden.

#6. Phytoplankton ondersteunt het gezonder ouder worden

Een oudere hond kan alle hulp gebruiken om gezond en sterk te blijven.

Botten, spieren, gewrichten en organen varen er wel bij als voedingsstoffen snel en gemakkelijk worden opgenomen door het lichaam. Phytoplankton kan daarin een grote rol spelen.

Bovendien ondersteunen de vele voedingsstoffen uit phytoplankton de gezondheid van je hond op leeftijd. Zo kan het bijdragen aan:

– een betere mobiliteit en de gezondheid van de gewrichten;

– het beheren van huidproblemen en allergieën;

– het verbeteren van de cellulaire functie;

– het behouden van een gezonde orgaanfunctie;

– het verminderen van ontstekingen in het lichaam;

– het verbeteren van de spijsvertering;

– een verhoging van energie en uithoudingsvermogen;

– vermindering van hyperactiviteit en angst;

– het ontgiften van het lichaam.

Dit alles bij elkaar kan je hond op oudere leeftijd helpen om meer te genieten van het leven en het kan bijdragen aan het behoudt van een sterke en gezonde geest.

6 redenen voor Phytoplankton

Loved this? Spread the word


Gerelateerde artikelen over honden in dezelfde categorie:

Algenpoeder: De bron van Omega-3 voor honden, vegetariërs en veganisten

Lees Meer...

De versimpelde uitleg van omega-3 bij honden

Lees Meer...

Microalgen: De onderzochte gezondheidsvoordelen

Lees Meer...

BioMar omarmt microalgen als kerningrediënt

Lees Meer...

De grote gevolgen van gifstoffen in visolie uit kweekvis

Lees Meer...

Micro-algen leveren een boost aan omega-3 voor honden

Lees Meer...
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer goede artikelen ontvangen?